Trainingsloop 22 maart

Een prachtige dag voor een mooie trainingsavond, volop zon, weinig wind, dat beloofde een mooie avond te worden rondom de Binnenmaas. Om 18:30 uur verzamelde zich oom mooi peloton hardlopers, Mariëlle, Reinier, Theo, Jan, Arjan en Aart stonden aan het vertrek. Gerard, Wouter en Dirk waren reeds verhinderd en helaas kwam hetzelfde bericht een half uurtje voor vertrek van Monique, geveld door de griep. Onder begeleiding van Perry, Gerben en Johan op de fiets en Sander achter het stuur van de begeleidende auto gingen we om klokslag 19:00 uur op pad.

De verlichting van de hesjes aan om zo het eerste rondje rond de Binnenmaas af te leggen. Al snel werd duidelijk dat als het zonnetje weg is, het donker wordt en de wind tegen wat aanwakkert het toch niet meer zo warm is door de polder. Maar de kou werd door de groep goed weestaan. Inmiddels was het volledig donker en wordt navigeren in een onverlichte polder ook wat lastiger, hierdoor kan het zomaar gebeuren dat een gemiste afslag voor wat extra loopmeters zorgt ?, in ieder geval was de afslag voor de 2e ronde wel duidelijk, zodat we maar 1x wat extra meters te maken hadden. Gebeurde deze avond maar 2x, dus viel wel mee.

Halverwege het rondje kregen we gelukkig de wind mee, dit liep direct wat makkelijker. Enig nadeel was dat je de mouwen op kon stropen vanwege de warmte, wat een tegenstrijdigheid in een kleine 20 kilometer. In totaal werden er 2 ronden afgelegd, wat een totaal van ongeveer 37 kilometer maakte. Het was een mooie avond om op terug te kijken. Aangekomen bij de brandweerpost van Maasdam, wat als uitvalsbasis diende deze avond, nog even een groepsfoto gemaakt, afscheid genomen en lekker naar huis.

Op naar de laatste training op 5 mei en dan zijn wij er weer klaar voor.