Trainingsloop 27 januari

Daar stonden ze dan, 5 man en 1 vrouw sterk, op zondagmorgen 9.00 uur bij de brandweerkazerne in Alblasserdam. Monique, Sander, Perry, Dirk, Wouter en Aart maakten zich op om gezamenlijk de 1e training af te werken.

Het doel van vandaag was om een gedeelte van het parcours wat we in juni vanuit Hamburg tegen komen, te gaan verkennen. Startpunt voor deze ochtend een koud, nat en verlaten industrieterrein in Tiel, vanwaar we terug naar Alblasserdam zouden lopen.

Sander kroop achter het stuur van de volgauto, Perry sprong op het zadel van de fiets en de overige vervulde de taak als lopers. Na een groepsfoto was het vertrek daar. Al snel werd duidelijk dat een fietser zonder routeboek niet het gewenste resultaat geeft tot het volgen van de juiste route en zodoende gingen we na 1.5 kilometer al verkeerd. Snel geschakeld, route aan het begin enigszins aangepast, vonden we na een paar kilometer voor het goede pad.

Na het 1e droge uur, kregen we de eerste regen over ons heen, de wind trok aan en op sommige momenten was het behoorlijk afzien. Veel open stukken langs dit gedeelte waar we de wind en regen vol tegen hadden. Gelukkig toonde Sander zich bereidt om Perry zo gaande af te lossen zodat hij weer wat kon opwarmen bij de kachel, want waarom zou je ook een regenpak aantrekken ?.

Na een korte schuilperiode in Leerdam, waar de regen met bakken naar beneden viel, of niet Sander en Monique, vervolgde we onze weg richting de Alblasserwaard. In onderling overleg inmiddels wel besloten om de tocht niet volledig uit te lopen, maar het eindpunt in de buurt van Noordeloos te houden, zodat  we van daaruit door konden naar de brandweerkazerne in Hoornaar. Na een warme douche, bakkie koffie en een bezoekje van Theo op de racefiets, zijn we gezamenlijk weer in de auto gestapt en naar Het wapen van Alblasserdam gereden. Daar waren inmiddels ook Arjen en Mariélle gearriveerd, zodat we met een leuk stel mensen de dag lekker etend hebben afgesloten.

Monique bedankt voor de organisatie.