Trainingsloop 5 mei

Vandaag stond er een Run-Bike-Run trainingsloop op het programma. Met 2 teams van 4 lopers en elk team voorzien van 1 fietser gingen we van start aan de Kubox Bernisse run, georganiseerd door de Estonrunners.

Om 8.30 uur verzamelde Monique, Wouter, Dirk, Jan, Perry, Arjen, Arie, Gerard en Aart zich bij de brandweerkazerne in Dordrecht, waar we in kolonne vertrokken naar Geervliet. Puur toeval dat nabij Geervliet ook Mariëlle, ging rechtstreeks, zich aansloot en we met 4 auto’s achter Dirk aan de busbaan opreden! Navigeren is ook een onderdeel van de Roparun. Na een paar honderd meter de busbaan maar verlaten, omgekeerd en zonder Dirk naar de start gereden, Dirk zelf, ja, die was wat later, heeft de busbaan nogmaals gezien 😉. Sander zou op eigen gelegenheid later die ochtend nog aansluiten, om Jan, die wat eerder weg moest, te vervangen.

Na een openingswoord van de Burgemeester gingen we met 3 teams van start voor de 60 km, jammer dat er niet meer inschrijvingen waren. Onderweg na circa 5 kilometer kregen we een lekkere regen/hagelbui te verwerken, maar dat mocht de pret niet drukken, Gelukkig bleef het tijdens de loop bij deze ene bui, de wind en tempreratuur was een ander verhaal, de wind deed goed en zijn best en de temperatuur had er geen zin in. Vandaar in mei met lange broek en extra jas.

Pech hoorde er ook bij, team 2 kreeg te maken met fietsproblemen en moest noodgedwongen een gedeelte van de eerste ronde afleggen met maar 3 lopers, gelukkig zijn we inmiddels in goede conditie en werd dit door Monique, Jan en Arjen goed opgevangen, Wouter zou later weer aansluiting vinden, het voordeel van een ronde die meerdere keren wordt afgelegd. Naast materiaalpech, was er ook blessure pech voor Aart, na circa 35 km, tijdens het lopen een acute en felle pijnscheut in de hamstring betekende direct het einde aan zijn lopen . Op de fiets verder en bij de finish door de aanwezige EHBO voorzien van een coldpack om direct te kunnen koelen. De overige teamleden vonden aansluiting bij team 2  en zo werd de laatste ronde van 20 km gezamenlijk afgelegd.

Na afloop van de loop, een mooie 2e en 3e prijs, met zijn allen nog een warme snack weggewerkt in de tent en gezamenlijk huiswaarts gekeerd. Al met al weer een leuke dag geweest.